Over ons
Het verhaal van MamaQ
Mama Q kwam als Chinese immigrante in 1974 naar Nederland om haar familie te helpen met hun Chinees-Indische restaurant. Zij is de trotse moeder van Winnie en Kelvin, die beiden als chef hun sporen hebben verdiend in de Aziatische en Nederlandse topgastronomie.
Eten en drinken loopt als een rode draad door het leven van Mama Q en haar familie en was en is altijd topic van de dag. In de ochtend bezig zijn met het warme ontbijt om vervolgens de lunch voor te bereiden en daarna het avondeten. En comfortfood is daarbij favoriet.
Restaurant Nayolie
Na uitbater te zijn geweest van verschillende Aziatische restaurants in Nederland, waaronder het succesvolle Red Chilli in Nieuwe Niedorp, besloot Mama Q in 2018 om het wat rustiger aan te doen en om haar zoon Kelvin Lin te helpen in zijn restaurant Nayolie in Voorschoten. Het restaurant voerde een Aziatische keuken volgens de Ikigai-filosofie. Oftewel een werkplek voor een gelukkig hart. Naast het runnen van Nayolie, was Kelvin ook culinair consultant in binnen- en buitenland. Mama Q speelde een grote rol in Nayolie, van het delen van haar kennis over de Aziatische keuken tot de mise en place en het koken tijdens het service en op locatie.
Restaurant Nayolie
Na uitbater te zijn geweest van verschillende Aziatische restaurants in Nederland, waaronder het succesvolle Red Chilli in Nieuwe Niedorp, besloot Mama Q in 2018 om het wat rustiger aan te doen en om haar zoon Kelvin Lin te helpen in zijn restaurant Nayolie in Voorschoten. Het restaurant voerde een Aziatische keuken volgens de Ikigai-filosofie. Oftewel een werkplek voor een gelukkig hart. Naast het runnen van Nayolie, was Kelvin ook culinair consultant in binnen- en buitenland. Mama Q speelde een grote rol in Nayolie, van het delen van haar kennis over de Aziatische keuken tot de mise en place en het koken tijdens het service en op locatie.
Lovende recensies
De onderscheidende moderne Aziatische keuken met invloeden uit Thailand, Japan, Maleisië en Singapore resulteerde in lovende recensies in landelijke dagbladen als De Telegraaf (TTTT), NRC, Leidsch Dagblad en de Volkskrant. Ook won Nayolie de AD/Haagsche Courant Gouden Pollepel 2019. Met woorden als ‘smaakvirtuoos’ en ‘32 m² Japan in Voorschoten’ kwamen de recensenten superlatieven tekort.
Nayolie scoorde ook hoge noteringen in de toonaangevende restaurantgidsen. Het werd door restaurantgids Gault&Millau bekroond tot ‘Aziatisch Restaurant van 2020’. Michelin loofde de creativiteit en sprak van een ‘ongemeen boeiende ervaring’.
Mama Q
Tijdens de horecalockdowns in de Corona-crisis is door Mama Q en zoon Kelvin een geheel nieuw take away en delivery-concept ontwikkeld, dat heel succesvol werd. Omdat de consultancy-werkzaamheden van Kelvin een grote vlucht namen en hij die werkzaamheden verder wilde uitbreiden, is Nayolie begin 2022 gesloten.
Waar veel koks met de pensioengerechtigde leeftijd in het vooruitzicht gaan afbouwen of zelfs gaan stoppen, gaat Mama Q een nieuw avontuur aan. Immers, volgens de Ikigai-filosofie gaan we niet met pensioen, maar blijven we doen waar ons hart ligt. Het hart van Mama Q ligt bij het Aziatische comfortfood en dat wil ze heel graag delen met liefhebbers.
Daarom vindt u in deze webwinkel haar creaties die ze met liefde voor je heeft gemaakt onder supervisie van haar zoon Kelvin Lin.
Mama Q
Tijdens de horecalockdowns in de Corona-crisis is door Mama Q en zoon Kelvin een geheel nieuw take away en delivery-concept ontwikkeld, dat heel succesvol werd. Omdat de consultancy-werkzaamheden van Kelvin een grote vlucht namen en hij die werkzaamheden verder wilde uitbreiden, is Nayolie begin 2022 gesloten.
Waar veel koks met de pensioengerechtigde leeftijd in het vooruitzicht gaan afbouwen of zelfs gaan stoppen, gaat Mama Q een nieuw avontuur aan. Immers, volgens de Ikigai-filosofie gaan we niet met pensioen, maar blijven we doen waar ons hart ligt. Het hart van Mama Q ligt bij het Aziatische comfortfood en dat wil ze heel graag delen met liefhebbers.
Daarom vindt u in deze webwinkel haar creaties die ze met liefde voor je heeft gemaakt onder supervisie van haar zoon Kelvin Lin.