VIND HET ANTWOORD VIA

VEELGESTELDE VRAGEN

Zijn de producten complete maaltijden?

Het assortiment bestaat uit gerechten, dimsum, soepen, sauzen en condimenten. De gerechten zien wij als voorgerecht-/tussengerechtporties die u in een restaurant krijgt.

Producten als ingelegde Aziatische groenten, shiitake, sauzen en soepen zijn ter aanvulling op de maaltijd. Bij veel producten geven we tips & tricks over waarmee het product te combineren is.

Hoelang blijven de gerechten/producten goed?

Na bereiding worden de gerechten/producten direct tot onder het vriespunt afgekoeld in onze professionele shockfreezers. Hierdoor krijgen bacteriën minder kans om zich te vermenigvuldigen. Als vuistregel is een gerecht/product na ontvangst thuis minimaal 10 weken houdbaar, mits bewaard in de vriezer (-18 °C). In de loop van de tijd zal de kwaliteit langzaam achteruitgaan, wat te merken is aan de smaak en textuur. Het gerecht/product blijft echter in veel gevallen tot 6 maanden na de productiedatum veilig om te eten.

Kan ik suggesties geven voor (typisch Aziatische) gerechten/producten?

Mist u iets in ons assortiment? Of heeft u een concreet verzoek tot het maken van een specifiek gerecht of product? Stuur een mail naar info@mamaq.nl met uw suggestie, zodat we samen naar de mogelijkheden kunnen kijken. Met de connecties van chef Kelvin Lin behoren veel luxeproducten tot de mogelijkheden.

Het assortiment van Mama Q wordt vanaf de openingsfase langzaam uitgebreid.

Hoe warm ik de gerechten/producten op?

Dit verschilt per product en situatie. Alle gerechten/producten worden geleverd met informatie over bereiden en verwarmen.

Tevens wordt de bereidingsinformatie op de productpagina getoond.

Wordt eten niet minder lekker als het is ingevroren?

Juist niet, door ook nog gebruik te maken van pekelen/inleggen en fermenteren van producten krijgt u juist een intensere smaak! Bij de bereiding van producten wordt altijd rekening gehouden met specifieke eigenschappen van ingrediënten zodat deze hun kwaliteiten zo veel mogelijk behouden. Vervolgens worden de gerechten zeer snel afgekoeld -40C in de shockvriezer, met dit speciale apparaat krijgen bacteriën minder kans en wordt hiernaast de smaak en textuur zo min mogelijk aangetast. Als inspiratie voor ons kookproces hebben we de 'pauze button' gebruikt van een afstandsbediening.

Wat zijn de verzendkosten?

Tot een bestelling van € 90,- aan gerechten/producten brengen we €15,- verzendkosten in rekening. Vanaf € 90,- nemen wij de verzendkosten voor onze rekening wordt uw bestelling gratis geleverd. Vrijwel alle producten worden per vriestransport geleverd en een klein deel per gekoeld transport. Daarom zijn de verzendkosten wat hoger dan bij ongekoeld transport.

Wat zijn de leverdagen?

Mama Q levert elke zaterdag aan huis. Bestellingen gedaan vóór vrijdag 12.00 uur kunnen de volgende dag bij u afgeleverd worden. Bij het bestellen kunt u een voorkeursdatum invullen.

Hoe verloopt de levering?

Levering gebeurt op zaterdag tussen 08.00 en 18.00 per vriestransport door heel Nederland (met uitzondering van de Waddeneilanden). De avond voor de levering ontvangt u een tracklink met een gepland tijdsvenster van 1 tot 2 uur waarbinnen u de koerier aan uw deur mag verwachten

Wat als ik toch niet thuis kan zijn voor mijn levering?

Neem dan voor 24 uur vóór de dag van bezorging contact met ons op en we plannen in overleg een andere datum.

Bent u op de dag zelf niet thuis, dan leveren we bij de buren of indien gewenst op een aangewezen plek rond het huis. Let er dan wel op dat u de producten binnen 1-3 uur in de vriezer plaatst.

Wat kan ik doen als ik een klacht heb?

Als een product niet aan de verwachting voldoet, neem dan contact op met Mama Q via mail info@mamaq.nl. Beschrijf uw klacht en voeg liefst een foto toe. We nemen daarna contact met u op voor de verdere afhandeling.

Maar een aantal items bestellen en u komt niet aan de € 90,- en wenst ook geen bezorgkosten te betalen?

Tip! Wellicht kent u meer mensen die ook in deze situatie zitten. Benader dan die familielid/vriend(in)/ zakenrelatie en bestel samen tot € 90,-. Laat het naar 1 adres verzenden en dan kunt u het onderling verdelen.

Wat te doen als ik het pakket ontvangen heb van Mama Q?

Gelieve de vriesproducten binnen 30 minuten in uw eigen vriezer te plaatsen en de koelingproducten binnen 30 minuten in uw koelkast te plaatsen.

Bestaat er ook de mogelijkheid om door Mama Q i.s.m. Kelvin Lin een catering te laten verzorgen of een Private dining?

Zeer zeker! In verband met een drukke planning zullen we hier beperkt de mogelijkheid voor hebben. Gelieve contact op te nemen met ons om een en ander te bespreken.

Is Mama Q geschikt om als cadeau te doen voor bijvoorbeeld een verjaardag, als kerstpakket of als relatiegeschenk?

Uitermate geschikt! Geef bij de bestelling in het kort aan voor welk feestelijk moment dit bedoeld is en uiteraard het adres van diegene. Hebt u een korte boodschap die we moeten overbrengen, zet die erbij. Voor meerdere pakketten adviseren we u om contact met ons op te nemen, zodat we het logistiek kunnen plannen.

Wordt er in restaurants nooit gebruik gemaakt van vriesproducten?

Zeer zeker wel! Alhoewel het niet heel 'sexy' of 'appealing' klinkt wordt het er vaak er niet bijverteld. Het invriezen van producten wordt door vrijwel alle koks gedaan. Van eetcafe, bistro/brasserie tot sterrenrestaurants. Invriezen is namelijk een conserveringstechniek zonder chemische toevoegingen, waar een omgeving gecreëerd wordt waarin micro-organismen niet kunnen leven en inactief worden. Smaak, voedingsstoffen en vitamines blijven hierdoor ook gewaarborgd.